İşgalcilerden Şok İtiraf!

İşgalcilerden Şok İtiraf!

İsrail medyası, İsrail işgal güçlerindeki kaynakların, Hizbullah'ın henüz açıklanmayan bir karadan havaya füze kullanarak Hermes 900 insansız hava aracını düşürdüğünü kabul ettiğini aktardı.

İsrail medya kuruluşu Haaretz'in İsrail işgal güçleri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Elbit-Systems tarafından üretilen Hermes 900 olarak da bilinen İsrail'e ait Kochav insansız hava aracını düşürmeyi başardı.

Ordu kaynakları Pazartesi günü yaptıkları açıklamada bunun "ilk kez gerçekleştiğini" belirterek Hizbullah'ın Hermes 900'ü düşürmesinin "İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının dokunulmaz olmadığını" hatırlattığını vurguladı.

Bu bağlamda Haaretz, Hizbullah'ın sadece Kochav değil, Şubat ayında düşürülen Hermes 450 olarak da bilinen Zik insansız hava aracı da dahil olmak üzere İsrail insansız hava araçlarını düşürmesine olanak tanıyan hava savunma kabiliyetlerini kabul etti.

Çeşitli raporlara göre, Hizbullah'ın uçaksavar sistemi, diğer şeylerin yanı sıra, ağır silah ateşi ve Strela-2 ve Igla füzeleri gibi orta ila yüksek irtifalarda çalışan omuzdan ateşlenen karadan havaya füzelerin (MANPADS) bir kombinasyonundan oluşuyor.

Gazete insansız hava aracının Saqr 358 füzesi ile hedef alınmış olabileceğini belirtirken, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün "Hizbullah'ın henüz uzun menzilli uçaksavar sistemlerine sahip olduğunu açıklamadığına" dikkat çektiğini de ekledi.

HİZBULLAH İSRAİL'E AİT HERMES 900 İNSANSIZ HAVA ARACININ DÜŞÜRÜLMESİNİN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI.