İşgalciler Katliama Hazırlanıyor! Han Yunus Savaş Bölgesi İlan Edildi!

İşgalciler Katliama Hazırlanıyor! Han Yunus Savaş Bölgesi İlan Edildi!

Ateşkesin ardından saldırılara yeniden başlayan İsrail Han Yunus'u savaş bölgesi ilan etti

İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti

İsrail ordusu, "insani aranın" bitmesiyle yeniden saldırılara başladığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu.

Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir." ifadeleri kullanıldı.

SKANDAL HARİTA

Broşürdeki QR kodun taratılmış hali ise insanları İsrail ordusunun resmi sitesine yönlendiriyor. Sitede yer alan bilgilerde ise şu ifadeler kullanıldı:

"Lütfen aşağıdaki haritayı kontrol edin. Bu bölgelerde yaşayan insanlar en yakın medya kuruluşunun ya da İsrail ordusunun talimatlarına uymalıdır. Aileniz ve sizin güvenliğiniz için en güvenli yol bu talimatlara uymanız"