İşgalci İsrail'den Raid Salah'a 11 ay Hapis

İşgalci İsrail'den Raid Salah'a 11 ay Hapis

İsrail, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'a, 15 Kasım'da başlamak üzere 11 ay hapis cezası verdiği bildirildi

İsrail yargısının, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'a, 2007 yılında okuduğu bir hutbe nedeniyle 15 Kasım'da başlamak üzere 11 ay hapis cezası verdiği bildirildi.
 Kudüs Bölge Mahkemesi'nin, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'a, "şiddete teşvik suçlamasıyla" 11 ay hapis cezası verdiği bildirildi.
Salah'ın tutukluk süresinin 15 Kasım'da başlayacağı belirtilirken, Salah'ın kararı bir üst mahkemeye taşıyıp taşımayacağıyla ilgili açıklama yapılmadı.
Salah, facebook'ta mahkemenin kararının açıklanmasından önce yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, mahkemeden hapishaneye gidiyorum. Hapishaneleri sevmediğimizi hep söyledim ama bu Aksa'nın ve Kudüs davasına destek vermenin bedeliyse bundan da korkmayız. Ne olacaksa olsun" ifadelerine yer verdi.
İsrail Başsavcılığı 2013 yılında, Salah'ı Kudüs'teki Vadi el-Cevz'de (2007) yaptığı bir konuşmadan ötürü, şiddet ve nefrete teşvik etmekle suçlamıştı. İsrail Sulh Mahkemesi'nde yargılanan Salah, şiddete teşvik etme suçlamasından 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, nefrete teşvik suçunun ise düşürülmesine karar verilmişti. Ancak başsavcılık mahkemenin kararını yeterli bulmayıp davayı Kudüs Bölge Mahkamesi'ne taşımış ve Salah'a 18 ila 40 ay arasında hapis cezası verilmesini talep etmişti. 
Filistin Merkezi İstatistik Bürosu'nun verilerine göre de tarihi Filistin topraklarının yüzde 85'i bugün İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Filistin halkı ise topraklarının ancak yüzde 15'ini kullanabiliyor. İsrail ayrıca 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da Yahudi yerleşim yeri inşaatlarına devam ediyor.