İşgalci İsrail'de Yapılan Hamas Anketinin Sonuçları Açıklandı

İşgalci İsrail'de Yapılan Hamas Anketinin Sonuçları Açıklandı

İngiliz The Guardian gazetesi, Gazze'ye yönelik savaşın dokuzuncu ayına yaklaştığı ve işgalci toplumda meydana gelen krizlerin ağırlaştığını İsrail'de toplum kesimleri arasındaki birliğin kaybolduğunu belirtti.

İngiliz The Guardian gazetesi bugün (Pazartesi), esirlerin serbest bırakılması görüşmeleri çökerken İsrail'de morallerin düştüğünü, Hamas'a karşı tam bir zafer elde etmenin imkansızlığına olan inancın arttığını ve toplumdaki keskin bölünmelerin olduğunu belirtti.

Ekim ayında yapılan bir anket, Siyonitler yüzde 70'inin ülkenin "Hamas'ı ortadan kaldırmak için mücadele etmesi gerektiğine" inandığını gösterirken, Midgham Enstitüsü'nün yaptığı ankete göre artık yüzde 62'si Gazze'de "zaferin" imkansız olduğuna inanıyor.

Gazete, Cumartesi gecesi işgal devletinin çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilere işaret ederek, göstericilerin acil bir esir anlaşması ve erken seçim taleplerini hatırlattı ve sadece Tel Aviv'deki merkezi gösteride yedi yerleşimcinin önemli bir otoyol kavşağını ateşe verdikten sonra tutuklandığına dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı