İşgalci İsrail Medyasından Yeni İtiraf: Saldırıları Durduramayız!

İşgalci İsrail Medyasından Yeni İtiraf: Saldırıları Durduramayız!

İsrail medyası: Ordu, Hizbullah saldırısını püskürtmeyi başaramayacak

İşgalci İsrail medyası, savaşın patlak vermesinden bir ay önce Kuzey Komutanlığı'nda "Lübnan'da Hizbullah'a karşı patlak verebilecek savaşa hazırlanmakla ilgili" bir seminer düzenlendiğini ortaya çıkardı.

İsrail kanalı "Kan", "300. Tugay komutanının, Hizbullah'ın bir saldırı başlatması halinde savunma hatlarına sızmayı başaracağını tahmin ettiğini" ve tugay komutanının değerlendirmesine göre "Hizbullah'ın böyle bir durumda üsleri ve yerleşim yerlerini kontrol etmeyi başaracağını ve İsrail güçlerinin saldırıyı durduramayacağını" bildirdi.

İşgalci israil kanalı Kan'a göre tugay komutanı seminerde şunları söyledi: "Büyük ordu gelene kadar güçleri kurtarmak için özel bir kuvvetin gelmesi gerekecek." Ordunun tahminlerine göre Hizbullah'ın ani bir saldırısı durumunda kuzey sınırındaki güçler bu saldırıyı püskürtemeyecek.

Kanal 14'ün aktardığına göre ise Yukarı Celile'deki Marom Hegelil konseyi başkanı Amit Sofer "Dayanılmaz bir gerçekliğin içindeyiz, kasabalar boşaltılıyor, bölge sakinleri otellere hapsediliyor, bölge sakinleri yedi aydır sığınaklarda çitlere bitişik kasabalar var ve her gün kasabalara top mermileri düşüyor" dedi ve "ekonomik tehdit bizi yok edecek" uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı