İşgalci İsrail Medyasından Hamas ve Gazze İtirafı!

İşgalci İsrail Medyasından Hamas ve Gazze İtirafı!

İsrail işgal medyası: Hamas Gazze'deki toprakları hâlâ kontrol ediyor... ve çökmekten çok uzak

Işgalci İsrail medyası, Hamas hareketinin "Kuzey Gazze Şeridi'nde yenilgiye uğratılmadığını göstermeyi başardığını" ve hareketin Şeridi'ndeki ofisinin başkanı Yahya Sinwar'ın İsraillilere bir felaket yaşattığını doğruladı.

İsrail gazetesi "Israel Hayom" da olaylara değinerek, Hamas hareketinin "çökmekten çok uzak" olduğunu vurgulayarak, "hareketin kırılması" amacıyla İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonlarının devam etmesi çağrısında bulundu.

Gazetenin askeri işler muhabiri Lilach Shoval, İsrail "ordusunun" son günlerdeki iddialarının aksine "Hamas'ın topraklar üzerinde hâlâ güçlü bir kontrolü olduğunu" belirterek, bu kontrolün Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde olduğunu kaydetti.

İşgal “ordunun” Hamas hareketine karşı zayıf eyleminin sonuçlarının “bölgesel olacağını” belirten Shoval, yaklaşık 50 gün süren çatışmaların ardından İsrail “ordunun” defalarca “Hamas'ın liderliği ve kontrolü” mesajını tekrarladığını kaydetti. Kuzey Gazze Şeridi'nde ciddi hasar meydana geldiğini ve bu bölgedeki tugaylarının çoğunun dağıldığını" ifade etti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER.COM

Kaynak:Haber Kaynağı