İşgalci İsrail Medyası: Savaş Kabinesinde Gerçek Bir Dram Yaşanıyor

İşgalci İsrail Medyası: Savaş Kabinesinde Gerçek Bir Dram Yaşanıyor

İşgal Medyası İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın başkanı David Barnea'nın, İsrail'in kuzey Gazze Şeridi sakinlerinin geri dönüşü konusunda işgal kabinesine yeni bir teklif sunduğunu yazdı.

İsrail medyası, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın başkanı David Brennai'nin "İsrail'in Filistinlilerin kuzey Gazze Şeridi'ne dönüşü konusunda esneklik göstermesi halinde bir esir takası anlaşması yapılabileceğini" söylediğini aktardı.

Kanal 12 siyasi yorumcusu Dana Weiss, Savaş Kabinesi oturumunda gerçek bir dram yaşandığını, Bakanlar Benny Gantz, Gadi Eisenkot ve Ron Dermer'in Brennai'nin pozisyonunu desteklediğini bildirdi.

İki isim, "Müzakereleri güçlendirmek ve bir anlaşmaya varma fırsatı vermek ve Amerika'nın başka bir çabasına fırsat vermek amacıyla Refah'a ilerlememeleri gerektiğini, ancak bunun kamuyundan gizli bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini" vurguladılar.

Öte yandan Weiss'a göre Güvenlik Bakanı Yoav Galant ve Genelkurmay Başkanı Hirsi Halevy, "esnek davranmanın ve Gazze Şeridi'nin kuzeyiyle ilgili tek taraflı bir öneride bulunmanın zamanı olmadığını" söyledi.

Ancak Kanal 12 siyasi yorumcusuna göre, bu iki partinin aksine, işgal hükümetinin başı Benjamin Netanyahu tek başına durdu ve herkese şöyle seslendi: "Zorlu müzakerelerin nasıl yönetileceğini bilmiyorsunuz." dedi.

Weiss, Netanyahu'nun önümüzdeki hafta başında Washington'a bir müzakere heyeti gönderme niyetini bakanlara bildirdiğini söyledi.


İşgal İsrail medyası, İsrail'in Hamas'la yapılan mahkum anlaşması müzakerelerini engellediğini bildirdi ve İsrailli mahkumların bunun bedelini zamanla hayatlarıyla ödediğine dikkat çekti.

Netanyahu'nun "Hamas'tan gelen bir dizi ilk talepte ısrar ettiğini ve müzakere ekibinin bazı üyelerinin fiilen harekete geçme yönündeki önerilerine yanıt vermediğini" belirtti.

Kaynak: TEVHİDHABER