İşgalci İsrail, Doğu el-Leben Köyünde Arazi Gasbı İçin Yol Açtı

İşgalci İsrail, Doğu el-Leben Köyünde Arazi Gasbı İçin Yol Açtı

Filistinli yerel kaynakların aktardığına göre, işgalci İsrail’e ait buldozerler, Doğu el-Leben köyüne ait vatandaşların arazilerinde yıkım ve kazı çalışması yaptı.

Söz konusu çalışmaların, köy toprakları üzerine kurulu “Eli” yerleşiminin genişletilmesi amacıyla yürütüldüğü belirtildi.

Öte yandan aynı günün akşam saatlerinde Siyonist yerleşimciler, Batı Şeria’nın Ramallah kentinin doğusunda yer alan Silvad ile Yabrud beldeleri arasındaki yolda Filistinlilere ait araçlara taşlarla saldırdı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya konuşan yerel kaynaklar, yerleşimci grupların Yabrud Köprüsü’nün alt kısmında, Silvad beldesine giden yol üzerinde toplandığını ve yoldan geçen araçlara taşlarla saldırdığını bildirdi. Saldırı nedeniyle yolu kullanan Filistinliler arasında korku ve panik yaşandı.

Kaynaklar, haberin hazırlandığı ana kadar herhangi bir yaralanma ya da maddi hasara ilişkin bilgi ulaşmadığını, ancak yerleşimcilerin bölgede varlığını sürdürmesi nedeniyle alanda gerginliğin devam ettiğini aktardı.

Batı Şeria’daki köy, belde ve kentler; özellikle Ramallah’ın doğusundaki Silvad ve Yabrud beldeleri ile Nablus’un güneyindeki Doğu el-Leben köyü, işgalci İsrail güçleri ve Siyonist yerleşimcilerin sürekli saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılar; yerleşim ve mera alanlarına baskınlar, Filistinli sivillere ve mülklerine yönelik saldırılar ile daha fazla arazinin gasp edilerek yerleşimlerin genişletilmesini hedefleyen politikaların parçası olarak görülüyor.