işgalci  İsrail Bebek Şehid Etti

işgalci İsrail Bebek Şehid Etti

Ramallah'ın batısında Filistinli bir bebek, İsrail ordusunun araca gerçek mermilerle ateş açması sonucu şehid oldu,Babası yaralandı.

Filistin TV (hükümet) Pazartesi günü yaptığı duyuruda, Perşembe günü Ramallah'ın (ortada) batısında İsrail ordusunun kurşunlarıyla bir bebeğin aldığı yaralardan öldüğünü duyurdu.
"İki yaşındaki Muhammed Haitham Al-Tamimi'nin iki gün önce Nabi Salih kasabasında işgalci tarafından vurulmasının ardından şehid oldu
Filistin Sağlık Bakanlığı, Sivil İşler Genel Otoritesinin (İsrail ile resmi temas) kendisine "Muhammed Haytham el-Tamimi adlı çocuğun şehit olduğunu" bildirdiğini bildirdi.
Komisyonun kendisine "cenazesinin (tedavi gördüğü bir İsrail hastanesinden) Ramallah'taki Filistin Tıbbi Kompleksine nakledilmesi için düzenlemelerin yapıldığını" bildirdiğini de sözlerine ekledi.
Perşembe günü, İsrail ordusu Nabi Salih kasabasında arabalarına gerçek kurşunlar atarken, bebek Tamimi başından ciddi şekilde yaralandı, babası ise omzundan ve elinden yaralandı.
Olay, Al-Tamimi küçük oğluyla birlikte evden bir akrabasını ziyarete gitmek üzere aracına binmek üzereyken meydana geldi.
Kaynak:TEVHİDHABER