İşgalci İsrail 195   Gündür Soykırım Yapıyor!  Dünya Seyrediyor!

İşgalci İsrail 195 Gündür Soykırım Yapıyor! Dünya Seyrediyor!

İsrail saldırısının üzerinden 195 gün geçti...İşgalci İsrail, Gazze'deki katliamlarını yoğunlaştırıyor

İşgalci İsrail, 195 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısını sürdürüyor. Şeridin her bölgesini ve burada yaşayan tüm yaşam koşullarını hedef alıyor ve sabah saatlerindeki bombalamalarını Gazze Şehri'ne yoğunlaştırıyor.

Gazze şehrinin güney, güneybatı ve doğu bölgelerinin İsrail topçu bombardımanına maruz kaldığı ve Filistinli sivillerin şehit olmasına yol açan bombardımanın Şeyh Ajlin, Tel Al-Hawa ve Al-Zaytun mahallesini etkilediği bildirildi.

İşgalci askeri uçaklarla Tel el-Hawa'daki evleri ve Gazze Şehri'ndeki Sahil kampını hedef aldı. İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrindeki Yabna kampındaki Şaat ailesine ait bir evi de bombaladı.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat'ın kuzeyinden çekilmesinin ardından sivil savunma ekipleri onlarca şehidin naaşını enkazdan çıkardı. Çok sayıda şehidin naaşı, kendilerine ulaşılamadığı için hala enkaz altında kaldı.

Sivil Savunma ve Kurtarma ekipleri ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerinden 11 şehidin cenazesine ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'de yayınladığı son istatistiklere göre, İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana 33.899 kişiyi şehit etti, 76.664 kişiyi de yaraladı.

Kaynak:TEVHİDHABER