İşgalci: İki Subayımız Öldürüldü

İşgalci: İki Subayımız Öldürüldü

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistin direnişinin saldırıları nedeniyle kayıpları sürüyor, iki yeni ölüm ve çok sayıda yaralı var.

Çarşamba günü İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşanan çatışmada iki subayın öldürüldüğünü, Givati ​​Tugayı'ndan 7 askerin de ağır yaralandığını itiraf etti.

Ölen iki kişi şunlardı: Shildag birliğinden subay Binbaşı Yiftah Shahar ve Givati ​​Tugayından subay Yüzbaşı Itay Seif.

Dün Salı günü işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar sırasında Givati ​​Tugayı'na mensup bir binbaşının öldürüldüğünü kabul etti.

Bu arada İsrail medyası, İsrail Soroka Askeri Hastanesi sözcüsünün, son saatlerde Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda şehit düşen 11 yaralı askerin hava yoluyla Soroka'ya nakledildiğini söylediğini aktardı.

İsrail medyası son saatlerde "Gazze'de zor bir olay yaşandığını" doğruladı, "askerler için dua etmeliyiz" dedi ve yaralıların işgal "ordusundan" nakledildiği sahneleri yayınladı.

İki yeni ölümle birlikte, İsrail ordusunda ölenlerin sayısı 7 Ekim'den bu yana 583'e yükseldi; bunların 243'ü Gazze'deki kara çatışmalarında şehit düştü.

İsrail “ordusu”, kayıplarının boyutunu gizlemek amacıyla Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmaları sonucunda ölen ve yaralananların gerçek sayılarını yayınlamak üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmış olsa da, İsrail'in yayınladığı doğru veriler ve video klipler Filistin direnişi, işgalin neden olduğu kayıpların açıklanandan çok daha büyük olduğunu gösteriyor.