İşgalci ABD Irak'ta Huzur Bulamıyor

İşgalci ABD Irak'ta Huzur Bulamıyor

Katil ve işgalci ABD askerleri Irak'ta a huzur bulamıyor

New York Times, ABD güçlerini ve Merkezi İstihbarat teşkilatından aktardığı habere göre

 ABD'nin  silahlı grupların, son iki ay içinde, ABD'nin özel operasyonlar yürütmek için kullandığı askeri üslere, gece bubi tuzaklıİHA'larla  en az üç saldırı düzenlediğini aktardı. 

Üç yetkiliden alıntı yapan gazete, ilk saldırının 13 Nisan'da gece yarısından önce Erbil havaalanında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) ait bir hangarı hedef aldığını söyledi.

 "Washington Post" gazetesi daha önce bu saldırının can kaybı olmamasına rağmen Beyaz Saray ve Pentagon'u büyük endişeye sevk ettiğini bildirmişti.

8 Mayıs'ın şafağında, başka bir insansız hava aracı, ABD'nin MQ-9 Reaper savaş insansız hava araçlarını çalıştırmak için kullandığı Anbar Eyaletindeki Ayn el Esad üssünü hedef aldı.

Uluslararası Koalisyon sözcüsü Wayne Maroto, bu saldırının can kaybıyla sonuçlanmadığını, ancak bir uçak hangarına zarar verddiği açıkladı

 

ABD istihbaratı tarafından geçen Nisan ayında yayınlanan verilere göre, Irak direnişi 2019'un sonlarından bu yana Irak'taki ABD çıkarlarına 300'den fazla saldırı başlattı ve bu da dört ABD vatandaşının ve diğer ülkelerden 25 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Çeviri Tevhidhaber