İşgal Medyasından Lübnan İtirafı! Mümkün Değil...

İşgal Medyasından Lübnan İtirafı! Mümkün Değil...

İsrail medyası bugün cuma günü Lübnan ve Hizbullah hakkında açıklama yaptı

İsrail medyası bugün Cuma günü, hiç kimsenin "İsrail'in Hizbullah'ı parçalayabilecek kapasitede olduğu" konusunda kendini kandırmadığını doğruladı.

İsrail medyası Cuma günü hiç kimsenin "İsrail'in Hizbullah'ı dağıtabileceği" konusunda kendini kandırmadığını vurguladı.

Kanal 13 siyasi ilişkiler analistine göre İşgal "ordusunun" şu anda "Lübnan'ı işgal edip Litani Nehri'ne kadar bir güvenli bölge oluşturamayacağını ya da tüm Hizbullah unsurlarını sınırdan uzak tutamayacağını" belirten Drucker, "Ne yazık ki bu rüyadan uyandık" dedi


"İsrail'in Hizbullah'ı Litani Nehri'nin ötesine itemeyeceğini ve geri dönmemesini sağlayamayacağını" belirten Drucker, "İsrail'in geleceğinin güllük gülistanlık olmadığına" işaret ederken, "Gazze'de yaşananların bunun kanıtı olduğunu" vurguladı.

İsrail Kanal 12 "Hizbullah'ın sınırda bulunduğunu ve sürekli ateş ettiğini" kaydeden gazete, "Hizbullah'ın İsrail'e doğru ateş etmeye devam ettiğini ve bunu başardığını" vurguladı.
İsrail gazetesi Haaretz'in askeri ve güvenlik işleri editörü Yossi Melman, Hizbullah'a karşı geniş çaplı bir savaşın İsrail'i varoluşsal bir riskle karşı karşıya bırakabileceğini belirten bir makale kaleme aldı.

Milman, "acı gerçeğin" Hizbullah'a bugüne kadar verilen zararın kayda değer olmadığı olduğunu, Hizbullah'ın sınırdan yaklaşık iki kilometre geri çekilmesinin İsrail'in kayıpları azaltmak için uyguladığı baskının bir sonucu değil, Hizbullah liderliğinin bilinçli bir kararı olduğunu belirtti.


Milman, Hizbullah'ın Gazze savaşından dersler çıkardığını ve "Radvan'ın birliğni " riske atmaktan kaçındığı hesaplı bir savaş verdiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı