İşgal güçleri Gazze'deki savaş cephelerinde direniş ateşi altında (video)

İşgal güçleri Gazze'deki savaş cephelerinde direniş ateşi altında (video)

Filistin direnişi, Gazze'de, kuzeyde Cebeliye'de, Merkezi Valilik üzerinden güneyde Refah'a kadar İsrail güçlerine ağır kayıplar vermeye devam ediyor ve nitelikli operasyonlarını belgeliyor.

Şeridi'ndeki çeşitli savaş eksenlerinde, özellikle de Cebeliye ve Refah'ta devam ediyor ve işgal "ordusu" saflarındaki kayıpları daha da artırıyor.

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampındaki Şehit İmad Aqel Camii yakınında Al-Yassin 105 top mermisi taşıyan İsrail Merkava 4 tankını hedef aldı.

El Kassam Tugayları'nın askeri medyası, İsrail "ordusuna" karşı gerçekleştirilen bir dizi operasyonu belgeleyen sahneler yayınladı. Videolardan biri, El Kassam'ın Jabalia kampının doğusunda Al-Yassin 105 toplarıyla iki İsrail tankını hedef aldığını gösteriyor.

Başka bir videoda El Kassam, mücahitlerinin "Sderot" yerleşim yerini bombalamasını ve işgal güçlerinin kuzey Jabalia kampındaki toplantılarını belgeledi.

Tel el-Hawa mahallesinin güneyindeki “Netzarim” ekseninde El Kassam Tugayları tarafından yayınlanan görüntülerde bir İsrail askerinin keskin nişancı tarafından vurulduğu görülüyor.

Diğer sahnelerde ise Kassam Tugayları'nın Netzarim'de konuşlanmış işgal güçlerini hedef aldığı görülüyor.

Buna karşılık, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, bir dizi "Ababil" mermisi ile doğu Cebeliye kampındaki işgal güçlerinin yoğunlaşmasını hedef aldı.

Kudüs Tugayları, Jabalia Kampı'nın doğusunda işgal araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu ve kamptaki Al-Ternis Caddesi'ndeki öğrenci eczanesinin arkasını da İsrail araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombaladı.

Tugaylar, Jabalia kentindeki Ezbet Mlin'de bir Merkava tankını Tandom mermisiyle hedef aldı.

Güney Gazze Şeridi'nde, özellikle Refah'ta, Kudüs Tugayları havan topları, askeri yoğunlaşmalar ve işgal araçlarıyla şehrin doğusundaki El Selam mahallesini bombaladı.

Kudüs Tugayları'nın askeri medyası İsrail güçlerine karşı gerçekleştirilen operasyonları belgeledi. Mücahidlerin Gazze şehrinin güneybatısındaki Al-Zaytoun mahallesindeki bir evde saklanan İsrail kuvvetlerini hedef aldığı görüntüler.

İkinci bir videoda ise El-Saraya'nın Gazze Şeridi'ndeki Merkezi Valiliğin doğusunda işgal askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu bombaladığı sahneler gösteriliyordu.

Ek sahnelerde askeri medya, Kudüs Tugayları'nın, İsrail'e ait bir "EVO MAX 4T" insansız hava aracının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin semalarında vurulmasının ardından kontrolünü ele geçirdiğini belgeledi.

El Aksa Şehitleri Tugayları ise savaşçılarının Cebeliye kampının doğusunda İsrail işgal ordusuna ait araçları havan toplarıyla bombalayabildiklerini doğruladı.

Aynı bölgede Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, İsrail askeri aracını RPG mermisi ile hedef alarak doğrudan isabet sağladı ve işgal güçlerinin harekât karargahını ağır kalibreli havan toplarıyla bombardıman etti.

Kampın doğusundaki Şehit İmad Akel Camii'nin arkasında İsrail askerleriyle uygun silahlarla şiddetli çatışmalara giren "El Aksa Şehitleri", kendi saflarından doğrudan kayıplara neden oldu.

Merkezi Valilik'in özellikle doğusundaki Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, işgal güçlerinin Ebu Mutbik askeri bölgesindeki komuta ve kontrol odalarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde de Refah'ın doğusunda ve kentin güneydoğusunda tugaylar makineli tüfeklerle, işgal askerleri ve araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Şehrin doğusundaki El Tanur mahallesinde, El Aksa Şehitleri Tugayları savaşçıları bir İsrail askerini hedef alırken, El Selam mahallesindeki İsrail askeri yoğunlaşmalarını ve araçlarını 60 mm'lik havan toplarıyla bombaladılar. .

Filistin Mücahit Hareketi'nin askeri kanadı olan Mücahid Tugayları, Cebaliye'de işgal askerleri ve araçlarıyla çeşitli silahlar kullanılarak şiddetli çatışmalar yaşandığını doğruladı.

Ayrıca Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları da Cebeliye Kampı'nın doğusundaki Al-Ajarma Caddesi'nin sonundaki işgal güçlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Ortak operasyonlar

Filistin direniş gruplarının çeşitli askeri kanatları arasındaki işbirliği çerçevesinde El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları, Cebeliye Kampı'ndaki Şehit İmad Akel Camii'nin arkasına barikat kuran özel bir İsrail kuvvetiyle çatıştı. üyelerinin öldürülmesi veya yaralanması.

İki kanat arasındaki başka bir ortak operasyonda Mücahidler bir Merkava tankını hedef aldı ve hedeflenen aracın yanında İsrail piyade kuvvetleriyle çatıştı, üyeleri de öldü ve yaralandı.

Kudüs Tugayları, El Kassam Tugayları ile birlikte Cebeliye Kampı'ndaki El Ajarma Caddesi'nde bir Merkava tankını patlayıcılarla havaya uçurdu. Kamptaki Al-Albani Caddesi'nde İsrail özel kuvvetini hedef aldılar.

Şehit Ömer El Kasım'ın güçleri, Şehit Abdülkadir El Hüseyni Tugayları ve Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları ile birlikte Cebeliye'nin doğusundaki "El Mabhuh" askeri mevzisini bombaladı.