İşgal Güçleri Batı Şeria'da 11 Filistinliyi Tutukladı

İşgal Güçleri Batı Şeria'da 11 Filistinliyi Tutukladı

İşgal güçleri Batı Şeria'da 11 Filistinliyi tutukladı ve çok miktarda parayı yağmaladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail işgal güçleri, bugün, Perşembe günü şafakta, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar ve baskınlar düzenledi ve bazı bölgelerde çatışmalar patlak verdi.

Yerel kaynaklar Filistin "Safa" haber ajansına, baskınların ve baskınların Hebron ve Tulkarm vilayetlerinde yoğunlaştığını, bu sırada birkaç evin arandığını belirtti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin yerleşimcilere ve işgal güçlerine karşı direniş eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle sorguya sevk edilen 11 Filistin vatandaşını tutukladığını belirtti.

El Halil'de işgal güçleri, silahlı faaliyetlere karıştığı iddia edilen bir genci tutukladı ve işgal ordusuna göre "terör faaliyetlerini" finanse etmek amacıyla 100 bin şekelden fazla para çaldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde işgal kuvvetlerinin Hebron'un merkezine baskın yapması, genç adamlarla işgal askerleri arasında çatışmaların çıkmasına neden oldu.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Bab al-Zawiya bölgesine baskın düzenlediğini, dükkânların çatılarını doldurduğunu ve gençlere kauçuk kaplı metal mermiler, ses bombaları ve zehirli gaz bombaları ateşlediğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı