İşgal Güçleri Aksa'da Yine Terör Estirdi

İşgal Güçleri Aksa'da Yine Terör Estirdi

İsrail işgal güçleri Kudüs'te Filistinli gazetecilere ve ibadet edenlere saldırdı

Pazar günü yüzlerce İsrailli yerleşimci, Yahudi bayramı Sukot'u kutlamak için işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya zorla girdi.

Sukkot, 29 Eylül'de başlayıp 6 Ekim'e kadar devam eden ve 15 Eylül'de Roş Aşana (Yeni Yıl) tatilinin kutlanmasıyla başlayan Yahudi tatil sezonunu sonlandıran bir haftalık tatildir.

Ürdün yönetimindeki İslami Vakıf Dairesi yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Muğhrabi Kapısı'nı "602 aşırılık işgalci Yahudi'nin bölgeye girmesine izin verdikten sonra" kapattığını söyledi.

Görgü tanıklarına göre İsrailli yerleşimciler bölgeye gruplar halinde girdi.

Filistin Kudüs Valiliği, Facebook hesabında, kompleksin içinde hayvan kurban etmeye çalışan Yahudi yerleşimcileri gösteren bir video yayınladı.

İsrail polisi, Filistinlilerin defalarca kınamasına rağmen, 2003 yılında yerleşimcilerin Mescid-i Aksa kompleksine girmesine izin vermeye başladı.

Mescid-i Aksa, Müslümanlar için dünyanın üçüncü en kutsal mekanıdır. Yahudiler bu bölgeyi "Tapınak Tepesi" olarak adlandırıyor ve buranın eski çağlarda iki Yahudi tapınağının bulunduğu yer olduğunu iddia ediyor.

İsrail, 1967 Arap-İsrail Savaşı sırasında Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Doğu Kudüs'ü işgal etmişti. işgalciler 1980 yılında şehrin tamamını ilhak etti