İşgal, El Zeytun Mahallesinde Ağır Kayıplar Veriyor!

İşgal, El Zeytun Mahallesinde Ağır Kayıplar Veriyor!

Filistin direnişinden bir komutan Zeytun mahallesinden Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada işgal "ordusunun" dün büyük kayıplar verdiğini doğruladı .

Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinden bir Filistinli direniş lideri bugün Çarşamba günü Al- Mayadeen'e işgal "ordunun" "dün büyük kayıplar verdiğini" doğruladı.

Direniş komutanı, "Helikopterler ölü ve yaralıları taşımak için 3 kez iniş yaparken, askeri hava araçları da tahliye operasyonlarına müdahale ederek birden fazla eksende yoğun baskınlar gerçekleştirdi." dedi.


"Dawla Kavşağı ve Al-Sikka Caddesi'nin Merkava tankları için bir mezarlık haline geldiğini" de açıklayan komutan, "işgal askerlerinin hareketlerini bir karışıklık durumunun kontrol ettiğine" işaret ederek, "tüm gruplardan savaşçıların hala savaş pozisyonlarında olduğunu ve görevlerini önceden belirlenen planlara göre yerine getirdiğini" vurguladı.

Aynı zamanda Şehit Ömer El Kasım'a bağlı güçler, Gazze Şehri'ndeki Zeytun mahallesinin doğusundaki ilerleme ekseninde işgal "ordusuna" bağlı asker ve araçlardan oluşan bir topluluğu havan mermileriyle vurduklarını duyurdu.

Dün, Zeytun mahallesindeki Filistin direnişinden bir kaynak Al-Mayadeen'e İsrail işgal "ordusunun" Gazze Şehri'nin güneyinde yer alan mahallenin merkezine doğru ilerlemede dokuzuncu gün de başarısız olduğunu doğruladı.

Kaynak, direniş savaşçılarının "düşmana beklediğinden daha yakın olduklarını, hareketlerini takip ettiklerini ve uygun silahlarla onu hedef aldıklarını" vurguladı.

Kaynak, işgalin sahadaki başarısızlığı karşısında Güney Zeytun'da onlarca evi havaya uçurduğunu ve mahallenin merkezi ile kuzeyindeki diğer evleri de uçaklarla bombaladığını sözlerine ekledi.

Ayrıca bu süre zarfında direnişin 20'den fazla aracı imha ettiğini, onlarca pusu kurduğunu, keskin nişancı mevzilerini hedef aldığını ve araçların toplanması ile komuta karargahını bombaladığını duyurdu.

TERCÜME TEVHİDHABER