İşgal Cezaevlerinde Fillistinli  Tutsakların Zaferi

İşgal Cezaevlerinde Fillistinli Tutsakların Zaferi

Esir hareketi, tutsaklar Ramazan ayı başında başlaması planlanan açlık grevine gitmeden işgal hapishanesi yönetimiyle yaptığı müzakereler sonucunda zafere ulaşır ve taleplerini elde etmeyi başardı

Çarşamba günü, tutsak hareketin greviyle zafere ulaştığını bildirdi ve hareketin işgal hapishanesi yönetimiyle müzakereler sonrasında taleplerini yerine getirmeyi başardığını vurguladı.

Al Mayadeen , "işgal hükümetinin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in aldığı tedbirlerden önceki haline dönerek, açık uçlu açlık grevinin askıya alınmasına" değindi.

Tutsak hareketi bu bağlamda, "işgal hükümetinin tüm tutukluların taleplerine greve gitmeden yanıt verdiğini ve tutukluların istediklerini aldıklarını" doğruladı.

Yaklaşık 2.000 Filistinli tutsağın , İsrail gardiyanıyla yüzleşmek ve işgal güçleri tarafından mahkumlara yönelik sürekli kötü muameleyi reddetmek için Ramazan ayının başında açlık grevine başlaması planlandı .

Bu , işgal hapishanesi yönetiminin dün Salı günü açlık grevindeki tutuklulara ağır cezalar verme tehdidinde bulunmasının ardından geldi .


"Aslanların İni" grubu, tutuklulara destek amacıyla Salı günü yaptığı açıklamada İsrail işgaline karşı daha büyük çatışmalara girmeye hazır olduğunu duyurdu.

Açıklamada, bu zor günlerde tutsaklara destek için çatışmanın genişletilmesi kararı alındığı belirtilirken, bedeli ne olursa olsun direnişin sürdürüleceği ve işgalin güvenliğinin olmayacağı vurgulandı.

Bu bağlamda Halk Cephesi, tutsak hareketini desteklemek için halkın durumunu seferber etme gereğini vurguladı ve Ramazan ayının günlerinin tırmanma günleri olarak kabul edilmesi ve tutsaklar ve Kudüs'ü desteklemek için her türlü mücadelenin uygulanması çağrısında bulundu.

Ben Gvir'in mahkûmlara karşı aldığı kötü niyetli tedbirler arasında mahpusların odalarındaki su miktarının kontrol edilmesi, sıcak suların kesilmesi, duş için ayrılan banyolara kilit takılması ve bu sürelerin kısaltılması dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı