İşgal Batı Şeria'da bir tutuklama kampanyası başlatıyor...

İşgal Batı Şeria'da bir tutuklama kampanyası başlatıyor...

İşgal güçleri, Batı Şeria'da birçok bölgeye baskın düzenleyerek, çatışmaların başladığı dönemde tutuklama kampanyası başlattı.

Pazar günü şafak vakti, İsrail işgal güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde bir baskın kampanyası düzenledi; çatışmalar arasında tutuklamalar da vardı.

İşgal güçleri, Cenin'in güneyindeki Arraba kasabasında evlerine baskın yapıp arama yaptıktan sonra Filistinli bir kadın ve en az 6 genç erkeği gözaltına aldı.

Hebron kentinde ise İsrail işgal güçleri , babalarının daha önce gözaltına alındığını bilerek evlerine baskın yaparak 3 erkek kardeşini gözaltına aldı.

Ayrıca Filistinli direniş savaşçıları , Batı Şeria'daki Nablus şehrinin doğusundaki Balata kampına baskın düzenleyen İsrail güçleriyle çatıştı .

Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, bugün şafak vakti Balata kampına baskın düzenleyen işgal güçleriyle savaşçılarının şiddetli çatışmalara girdiğini, yoğun kurşun ve patlayıcılarla hedef aldığını duyurdu.

Ayrıca işgal güçlerinin Fasayel köyünü basıp çok sayıda genci tutuklamasının ardından Eriha kentinde Filistinlilerle silahlı çatışmalar çıktı.

Ramallah kentinde işgal güçleri Sincil girişi önünde iki genci tutukladı ve güçler şehrin batısındaki El-Ceniye köyüne baskın düzenledi.

Mahkumlar ve Eski Mahkumlar İşleri Kurumu ve Filistin Esirler Kulübü tarafından açıklanan son istatistiklere göre , işgal altındaki Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki toplam tutuklu sayısı, Mescid-i Aksa selinin başlangıcından bu yana 9.100 tutukluyu aştı. İşgal altındaki Filistin'deki mahkumların sorunlarıyla ilgileniyorlar.

Bu rakamlar Gazze'den tutuklananların sayısına ilişkin herhangi bir bilgi içermiyor; çünkü işgal, sayılarının binlerle ifade edildiğini bilerek bugüne kadar bunları açıklamayı reddediyor ve işgalin Batı Şeria'da Tedavi amacıyla Batı Şeria'da bulunan Gazzeli vatandaşların yanı sıra.yüzlerce Gazzeli işçiyi tutukladığını kaydediyor.