İsfahan'da Gerçekleşen Saldırının Ayrıntıları Ortaya Çıktı

İsfahan'da Gerçekleşen Saldırının Ayrıntıları Ortaya Çıktı

İran haber sitesi Nur News, İsfahan’da İran Savunma Bakanlığı’na bağlı üretim tesisine yönelik saldırılarda kullanılan İHA’lar hakkında önemli ipuçların ortaya çıktığını bildirdi. Haberde, düşürülen küçük ölçekli İHA'ların gövde, motor, güç kaynağı...

İran ulusal güvenlik konseyine yakın Nur News sitesi, İsfahan’daki saldırılarda düşürülen insansız hava araçları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yapılan açıklamada “Cuma gecesi İsfahan'da Savunma Bakanlığı'na bağlı bir atölye kompleksine düzenlenen saldırı sırasında savunma birimleri tarafından düşürülen küçük ölçekli İHA'lardan birinin kalıntılarının teknik incelemesi, güvenlik kurumlarına değerli bilgiler sağladı” denildi.

Bu küçük ölçekli İHA'ların gövde bileşenleri, motorları, güç kaynağı ve navigasyon sisteminin analiz edilerek, mevcut numunelerle eşleştirildiği ve üreticisinin kesin olarak tespit edildiği kaydedildi. Haber sitesi raporunda, saldırıda kullanılan İHA’ların Kürt muhalif gruplar tarafından İran’a sokulduğunu bildirdi. Nur News söz konusu İHA’ların daha sonra eğitimli güçlerin yardımıyla bir araya getirildiğini ve donanımlı bir atölyede kullanıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada “Küçük ölçekli İHA'ların parçaları, patlayıcı maddelerle birlikte, Irak Kürdistan bölgesinde bulunan Kürt muhalif grupların katılımı ve rehberliğinde İran'a girdi” denildi. Söz konusu grupların, ismi açıklanmayan yabancı bir güvenlik servisinin emriyle, İHA ve patlayıcı maddelerin parçalarını aldığı ve daha sonra bunları, kuzeybatıda erişilemeyen rotalardan ülkeye soktuğu öğrenildi.

Saldırı İHA’larına ait parça ve malzemelerin eğitimli kuvvetler kullanılarak donanımlı bir atölyede toplatıldığı ve daha sonra İsfahan'daki Savunma Bakanlığı'nın üretim tesisine karşı kullanıldığı bildirildi. Ayrıca bu yılın Ağustos ayında, Siyonist casusluk servisleri tarafından İsfahan sanayi tesislerinde patlamak üzere örgütlenen Kürt muhalif unsurlardan oluşan bir terör örgütünün, İran İstihbarat Bakanlığı tarafından tutuklandığı belirtildi. (Kudüs Haber Ajansı)