İran'dan Yaptırım Resti

İran'dan Yaptırım Resti

Amir Abdullahian: Tüm yaptırımları kaldırmadan nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmanın yolu yok

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian bugün Salı günü, "ABD ve Avrupa troykası, İran nükleer programıyla ilgili mevcut müzakerelerin penceresinin sonsuza kadar açık kalmayacağını anlamalı" dedi.

İranlı bakan, Rus gazetesi Kommersant'taki bir makalesinde, Tahran'ın yasadışı ABD yaptırımlarını kaldırmak için aktif diplomatik çabalarını sürdürmeye çalıştığını ve aynı zamanda bu yaptırımların ve sürdürülebilirliğin etkisini engellemek için etkili araçlara sahip olduğunu yazdı.

Amir Abdullahian, BM'nin 2231 sayılı kararında açıkça tüm taraflardan nükleer anlaşmayı desteklemelerini ve anlaşmaya zarar verecek herhangi bir eylemden kaçınmalarını istediğini belirterek, "Bütün yaptırımları kaldırmadan nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmanın yolu yok" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili bugün erken saatlerde Washington'un tüm yaptırımları kaldırma konusundaki isteksizliğinin Viyana müzakerelerinin önündeki en büyük zorluk olduğunu söyledi ve Avrupalı ​​güçlerin siyasi irade ve "ciddi" esneklik göstermeleri halinde bir anlaşmaya varılabileceğini de sözlerine ekledi.