İran'dan Yaptırım Hamlesi

İran'dan Yaptırım Hamlesi

İran, Şehit Kasım Süleymani'nin suikastına karıştıkları gerekçesiyle eski ve şimdiki ABD yetkililerine yaptırım uyguladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanlığı, Kudüs Gücü'nün eski komutanı Şehit Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ABD'li yetkililere "İnsan Hakları İhlalleri ve İran'ın Maceracı ve Terörist Eylemleriyle Mücadele Yasası" uyarınca yaptırım uygulayacağını duyurdu .

Listede Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski Savunma Bakanı Mark Esper, eski CIA başkanı Gina Haspel, eski Savunma Müsteşarı Christopher Miller, eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Büyükelçisi yer alıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı'na göre, bahsi geçen kişler "terör eyleminin karar verme, organize etme, finanse etme ve yürütme süreçlerinde yer aldılar veya bu tür korkunç terör saldırılarını destekleyerek uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan terörizmi bir şekilde haklı çıkardılar."

Dışişleri Bakanlığı ayrıca, ABD'nin terör eyleminin "İran İslam Cumhuriyeti'nin, başta ABD olmak üzere terör ve terör gruplarıyla mücadelede saygıdeğer General Süleymani'nin yolunu izlemedeve kararlılığını hiçbir şekilde azaltmayacağını da sözlerine ekledi.

İran Yargısının Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kazem Gharibabadi Pazar günü yaptığı açıklamada, şehit Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden ABD'nin doğrudan sorumlu olduğunu söyledi.

İran televizyonuna yaptığı açıklamada Gharibabadi, "sanıkların çoğunluğunun ABD yönetimi yapısının üyeleri olduğunu" belirterek, suikastta 125 şüphelinin tespit edildiğini belirterek, bu sanıklara ek olarak başka ülkelerinde suikaste katkıda bulunduğunu açıkladı.