İran'dan Kaçakçılara Operasyon

İran'dan Kaçakçılara Operasyon

İran, Körfez sularında büyük miktarda kaçak akaryakıt taşıyan ve mürettebatını gözaltına alan yabancı bir gemiye el koydu ve yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Resmi IRNA haber ajansının Çarşamba günü bildirdiğine göre, İran makamları ülkeden yakıt kaçırmaya çalışan yabancı bir gemiye el koydu ve mürettebatını gözaltına aldı.

İran, kara yoluyla komşu ülkelere ve deniz yoluyla Körfez ülkelerine akaryakıt kaçakçılığının yayılmasını önlemeye çalışıyor. İran'daki akaryakıt fiyatları, büyük sübvansiyonlar ve yerel para biriminin değer kaybetmesi nedeniyle dünyanın en düşük fiyatları arasında yer alıyor.

Ajans, geminin 550 bin litreden fazla kaçak akaryakıt taşıdığını, İranlı yetkililerin buna Körfez sularında el koyduğunu ve ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ilindeki bir limana götürdüğünü belirterek, adli makamların el koyduğunu kaydetti.

Bölgedeki sınır muhafızlarının komutanı, "Maru Adası'nın doğusunda büyük miktarda kaçak yakıt taşımak amacıyla kaçak yakıt taşıyan bir gemiyi tespit ettik ve gözaltına aldık." dedi.