İran’dan İsrail'e Suikast Misillemesi

İran’dan İsrail'e Suikast Misillemesi

El Cezire Kanalı verdiği haberde: 'Kudüs Gücü'ne yakın resmi olmayan bir İranlı kaynak, Devrim Muhafızları ve İran güvenlik güçlerinin işgal altındaki Filistin'in içinde ve dışında defalarca İsrail komutanlarını hedef aldığını söyledi.

El Cezire haber kanalı, "İran, komutanlarının İsrail tarafından öldürülmesine neden misilleme yapmıyor?" başlıklı haberinde, türbe koruyucularından Şehit Hodayi'ye düzenlenen suikasta değindi ve şunları yazdı: 'Devrim Muhafızlarının eski komutanlarından biri, ülkesinin İsrail'in düzenlediği suikastlara göz yummadığına ve Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki veya güney Lübnan'daki ve Filistin'deki müttefikleri aracılığıyla bu suikastlara doğrudan veya dolaylı olarak yanıt verdiğine inanıyor.

Kudüs Gücü'ne yakın resmi olmayan İranlı bir kaynak şunları söyledi: 'Devrim Muhafızları güçleri ve İran güvenlik güçleri, işgal altındaki Filistin'in içinde ve dışında İsrail komutanlarını defalarca hedef aldı.'

İsminin açıklanmasını istemeyen bu kaynak, şu ifadelerde bulundu: 'İran'ın İsrailli komutanlara yönelik düzenlediği doğrudan operasyonların sonucunda, şu ana kadar 20 İsrailli öldürüldü, bunlardan bazıları şunlardır:

'45 yaşındaki Mossad subayı Fehim Henavi'nin ölümü 4 Aralık 2020'de Tel Aviv'in güneydoğusundaki Ginaton bölgesindeki bir kavşakta meydana geldi. Bu operasyon, İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin şehit edilmesinden yedi gün sonra gerçekleşti.

İran, geçen yıl da Fahrizade suikastına yanıt olarak Henavi dışında Tel Aviv'de iki subayı daha öldürdü.

42 yaşındaki General Şaron Aseman, 1 Ocak 2021'de Filistin'in merkezindeki Netanya şehrindeki bir askeri üste öldürüldü. Bu general, İsrail ordusunda el-Nahal Tugaylığının komutanıydı.

Mossad'ın kıdemli Genelkurmay Başkan Yardımcısı Gabriel Talker, 13 Mart'ta İran'ın Irak'ın Erbil şehrindeki Mossad karargahına düzenlediği füze saldırısının ardından 12 kişiyle birlikte öldürüldü.'

El Cezire, haberinin devamında şunları yazdı: 'İran, İsrail içindeki birçok operasyonun arkasında olduğunu iddia etmekten korkmuyor.

İsrail unsurlarını hedef alan başka operasyonlar da var ve İran bunları üstlenmedi, ancak İsrail bunun arkasında İran'ın olduğunun çok iyi biliyor.'(Ajanslar)