İran'dan Gazze'ye Yönelik Saldırı Hakkında Açıklama

İran'dan Gazze'ye Yönelik Saldırı Hakkında Açıklama

İran: Siyonist oluşumun küstahlığının nedeni uluslararası toplumun sessizliğidir

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in şafak vakti Gazze Şeridi'nde 3 İslami Cihat lideri de dahil olmak üzere 13 Filistinlinin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırısını kınadı.

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Siyonist saldırganlık, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinli gençlerin kahramanca direnişi karşısındaki vahşetinin ve zayıflığının kanıtı olarak Nekbe Günü arifesinde geldi."

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail saldırganlığının kamuoyunu sallantılı ve ciddi kriz içindeki iç koşullarından uzaklaştırmayı amaçladığına" işaret ederek, "Siyonist varlığın Filistin halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasına karşı uluslararası toplumun sessizliği ve eylemsizliği en önemli meseledir" dedi. ırkçı oluşumun küstahlığının ve suçlarına devam etmesinin nedeni dünyanın sesiz olmasıdır dedi

Ayrıca, "uluslararası toplumun Siyonist saldırganlığa karşı tutumunun, insan haklarını savunduğunu iddia edenlerin tarihinde bir rezalet ve rezalet olduğunu" açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in ölüm makinesini durdurmak için İslam ülkeleriyle koordinasyon içinde doğrudan, caydırıcı ve etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

SİYONİSTLER GAZZE'YE SALDIRDI

Bugün şafak vakti İsrail işgali , İslami Cihad Hareketi liderlerinin evleri de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgeleri hedef aldı ve bu, 3 İslami Cihad lideri de dahil olmak üzere 13 Filistinlinin ölümüyle sonuçlandı.

Suikasttan sonra İslami Cihat hareketi , "katliamın tüm sınırları aştığını ve ateşkesi ihlal ettiğini" belirterek, işgal hava kuvvetlerinin başlattığı katliamdan tamamen İsrail düşmanını sorumlu tuttu.

Hareket, yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin bu menfur katliama karşı tepkisi gecikmeyecek, Kudüs Tugayları ve direniş bu temiz kan karşısında asla rehavete kapılmayacaktır." Direniş birleştiği ve pozisyonları sağlam olduğu için bu iğrenç suçun arkasındaki amaç ve hedefler.

İsrail medyasına göre bu saldırıda bugün şafak vakti Gazze Şeridi'ne yönelik suikast ve saldırılara 40 Uçak katıldı