İran'dan ABD'nin başını Ağrıtacak Açıklama!

İran'dan ABD'nin başını Ağrıtacak Açıklama!

İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Harekat Komutan Yardımcısı Reza Khajeh, yabancı ülke uçaklarının Körfez bölgesindeki sortilerini anbean izlediklerini söyleyerek, Amerikan F-35'lerinin radarlarına takıldığını ileri sürdü.

İran'la ABD arasındaki gerginlik son dönemde yeniden arttı. Amerikan yönetimi, İran'ın gemilere ve petrol tankerlerine yönelik tehditleri olduğunu ileri sürerek, Körfez'deki askeri varlığını artırdı.

Basra ve Umman körfezleriyle Hürmüz Boğazı'nı kontrol altında tutmak isteyen Washington, 3 bine yakın asker dahil olmak üzere, F-35 ve F-16 savaş uçaklarını ticari gemileri korumak için bölgeye konuşlandırdı.

AMERİKAN F-35'LERİ İRAN RADARINA TAKILDI

İran ordusunda görevli Tuğgeneral Reza Khajeh, İran'ın güneyindeki radar sistemlerinin Amerikan F-35 savaş uçaklarının uçuşunu tespit ettiğini ve izlediğini duyurdu.

İranlı general Khajeh, "Son zamanlarda, bu uçaklardan (F-35) birkaçı Basra Körfezi üzerinde uçuyordu ve havalandıkları andan itibaren radarlarımız onları takibe aldı. Ülkenin güneyinde yer alan tüm radarlar, bu uçakları anlık olarak takip ediyor. Yabancı güçlerin Körfez bölgesindeki tüm sortilerini izliyoruz ve gerekli durumda uyarılacağız." dedi.

HABER 7