İran'dan Açıklama: israil  Karşıtı  Olan Herkeze Yardım Ederiz

İran'dan Açıklama: israil Karşıtı Olan Herkeze Yardım Ederiz

İran'dan İsrail'e: Siyonistlere karşı savaşan herkesin yanındayız!

İran İslam Cumhuriyeti, son günlerde Filistin'e saldırılarını arttıran işgalci İsrail'i ciddi şekilde uyardı.

İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülke dışındaki askeri-istihbari faaliyetlerinden sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, siyonist İsrail'e karşı mücadele eden tüm grupları desteklediklerini söyledi.

Kudüs Gücü eski komutan yardımcısı Muhammed Hicazi'nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen anma töreninde konuşan Kaani, siyonist İsrail ve Suudi Arabistan'ı hedef aldı.

Filistinlilerin son günlerde İsraillilere yönelik düzenlediği misilleme amaçlı silahlı eylemleri desteklediklerini ve bu eylemlerin Filistin'deki direnişin canlılığını ortaya koyduğunu söyleyen Kaani, "Dünyada siyonist rejime karşı mücadele eden tüm savaşçı grupları destekliyoruz" dedi.

Devrim Muhafızları Ordusunun 13 Mart'ta "Mossad'ın gizli üssü" olduğu bilinen Irak'ın Erbil kentinde bir yerleşim birimine düzenlediği balistik füze saldırılarına işaret eden Kaani, şöyle konuştu:

"Dünyanın herhangi bir yerinde çıkarlarımız saldırıya uğrarsa ciddi karşılık vereceğiz. Ey Siyonistler! Nerede olduğunuzu biliyoruz! Erbil'de yaşayan birçok kişi oradaki üssünüzü bilmiyordu fakat bizim gözetimimiz altındaydınız. Gerekli gördüğümüz her yerde Siyonist İsrail rejimine en ciddi karşılığı vereceğiz. Siyonistler bizimle mücadele edemeyecek kadar küçük olduklarını artık biliyorlar."

Konuşmasında Yemen'deki savaş üzerinden Suudi Arabistan'ı da hedef alan Kaani, "Suudi Arabistan, bir an önce bu savaşı sona erdirmelidir. Yemen'de hastaneleri ve ülkenin alt yapısını dahi bombaladılar. Bu suçlular da siyonist rejim gibi dünyadaki diğer suçlulardan yardım alıyor. Bu konuda elimizde kesin deliller var" ifadelerini kullandı. (Ajanslar)