İran'da Mossad Ajanları Tutuklandı

İran'da Mossad Ajanları Tutuklandı

İran: Ülkenin kuzeybatısında Mossad bağlantılı 10 kişi tutuklandı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran "Fars Ajansı", "Mossad'la bağlantılı 10 kişinin ülkenin kuzeybatısındaki Batı Azerbaycan eyaletinde tutuklandığını" açıkladı.

Ajans bugün Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Tutuklular Mossad memurlarıyla doğrudan görüntülü görüşmeler yaptı ve Batı Azerbaycan, Tahran ve Hürmüzgan'da aktifti.

Ajans, tutukluların "güvenlik servisleriyle bağlantılı kişilere ait arabaları ve evleri yaktığını" ve "videoları para karşılığında Mossad görevlilerine gönderdiklerini" de sözlerine ekledi.

Fars Ajansı, "tutukluların güvenlik personeline de suikast girişiminde bulunduğunu, ancak başarısız olduklarını", işverenlerinin kendilerine verdiği görevleri yerine getirmediklerini belirtti.

Ve bu ayın başında, İranlı yetkililer "ülkede sabotaj operasyonları gerçekleştirmeden önce İran'ın Kirman eyaletinde İsrail istihbaratı için çalışan bir casusun" tutuklandığını duyurdu.

İran polisi istihbaratı da geçtiğimiz Ağustos ayında "İsrail işgali için çalışan bir casus ağının üyelerinin herhangi bir operasyon gerçekleştirmeden önce tutuklandığını" duyurdu.

İran kısa süre önce İsrail Mossad ile ilişkilere karışması nedeniyle tutukladığı çok sayıda hücreyi ortaya çıkardı.

Kaynak:Haber Kaynağı