İran Yeni Nükleer Ürünlerini Tanıttı

İran Yeni Nükleer Ürünlerini Tanıttı

İran'ın barışçıl nükleer enerji kullanma hakkını vurgulayan Başkan Raeisi, İran'ın nükleer teknolojisinin 'geri döndürülemez' olduğunu ve bu alandaki araştırmaların başkalarının talepleriyle bağlantılı olmayacağını söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raeisi, Cumartesi günü 9 nükleer başarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "İranlı gençlere ve bilim adamlarına güvenmek her zaman işe yarayan ve diğer alanlarda da kullanılması gereken bir modeldir" dedi.

Ulusal Nükleer Teknoloji Günü'nde Cumhurbaşkanı, İranlı bilim adamlarının barışçıl nükleer faaliyetler alanındaki yeni başarılarını görmek için Ulusal Atom Enerjisi Örgütü'nün sergisini ziyaret etti.

Radyofarmasötik alanında üç, plazma alanında iki ve lazerler, kontrol sistemleri ve fotoğraf alanlarında dört başarı bu sergide açıklanan teknolojiler

Barışçıl nükleer enerji kullanma hakkını vurgulayan Cumhurbaşkanı, İran'ın nükleer alandaki nükleer bilgi ve teknolojisini geri döndürülemez olarak nitelendirdi.

Ayrıca İranlı genç bilim adamlarının nükleer teknoloji alanındaki ilerlemesinden duyduğu gururu dile getirerek, bu gelişmeleri özgüvenin ve iç güce güvenmenin bir sembolü olarak nitelendirdi ve bu ruhun ülkedeki diğer endüstrilere ve stratejik alanlara yayılması için çağrıda bulundu. .

Raeisi, İran'ın başkalarının görüş ve isteklerine bakılmaksızın barışçıl nükleer alanlarda araştırmalarına devam edeceğini belirterek, "Neyse ki, bilim adamlarının nükleer enerjinin barışçıl kullanımları konusundaki araştırma çalışmaları iyi bir şekilde hızlanıyor ve hükümet bu sürece destek verecek" dedi.

Ziyaret sırasında Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Mohammad Eslami ve Bilim ve Teknoloji İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sorena Sattari, Cumhurbaşkanı'na ülkenin nükleer alandaki bilimsel ve teknolojik başarılarını anlattılar.