İran Yeni Anlaşma İmzaladı

İran Yeni Anlaşma İmzaladı

İran ve Türkmenistan, ağırlıklı olarak enerji alanında olmak üzere 5 işbirliği muhtırası imzaladı

İran ve Türkmenistan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve Türkmen mevkidaşı Gurbanguly Berdimuhamedov'un huzurunda Tahran'da 5 işbirliği muhtırası imzaladı.

İran Cumhurbaşkanı, Türkmenistanlı mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında, bu muhtıraların imzalanmasının iki ülkenin ilişkilerini her düzeyde güçlendirme iradesini yansıttığını vurguladı ve Türkmenistan ile enerji alanında işbirliğinin güçlendirilmesini vurguladı.

Raisi, İran-Türkmenistan görüşmelerinde imzalanan ikili anlaşmaların iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve medeniyet ilişkilerini geliştirmeye ne kadar istekli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Buna karşılık İran Demiryolları Şirketi'nin icra direktörü, Türkmenistan ile demiryolu taşımacılığını geliştirmeye yönelik müzakereleri duyurdu ve iki ülke arasındaki mal geçişini geliştirmek için İran ve Türkmenistan arasında 500 yeni geçiş treyler ekleneceğini belirtti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Mammadov daha önce, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığı döneminde ülkesinin önceliğinin üye ülkeler arasında ulaşım ve enerji alanlarında işbirliğini geliştirmek olacağını söylemişti.

Kaynak:TEVHİDHABER