İran ve Azerbaycan Ortak Askeri Komisyonu Bakü'de Toplandı

İran ve Azerbaycan Ortak Askeri Komisyonu Bakü'de Toplandı

İran ve Azerbaycan'ın askeri heyetleri Bakü'de bir araya gelerek ilişkilerin geliştirilmesini görüştü.

Silahlı kuvvet komutanları ve İran Savunma Bakanı temsilcisi, Bakü'de Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı ile bir araya gelerek iki ülke arasında ortak askeri komisyon düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanı bu toplantıda şöyle duyurdu: "Son zamanlarda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ve Rus barışı koruma kuvvetlerine bağlı birimlerin konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yasadışı Ermeni silahlı gruplarının provokasyonlarının sayısı arttı. Bu provokatif eylemlere Azerbaycan ordusunun birlikleri tarafından anında karşılık verildi."

Azerbaycan'ın kurtardığı bölgelerdeki restorasyon ve imar faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İran heyeti, bölgede istikrar ve güvenliği tehdit edebilecek faaliyetlerden endişe duyduğunu ifade etti.

Bu görüşmede, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin geliştirilmesi olasılığı, bölgesel güvenlik konuları ve diğer ilgi çekici konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Son olarak Albay Zakir Hasanov, Azerbaycan Cumhuriyeti ve İran ortak komisyonu üyelerine çalışmalarında başarılar dilerken, bu tür toplantıların ikili askeri işbirliğine olumlu katkılar sağlamasını umduğunu ifade ederek, Genelkurmay Başkanı'na selamlarının iletilmesini talep etti.