İran savaş gemisi "Şehid Mahdavi" Okyanusa Açıldı

İran savaş gemisi "Şehid Mahdavi" Okyanusa Açıldı

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'ne ait "Şehit Mahdavi" zırhlısı, Devrim Muhafızları gemilerinden biri tarafından gerçekleştirilen bu mesafedeki ilk görevde ekvatoru geçerek güney yarımküreye giriyor.

İran "Tasnim" ajansı, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'ne ait "Şehit Mahdavi" zırhlısının, Devrim Muhafızları gemilerinden biri tarafından gerçekleştirilen bu mesafedeki ilk görevde ekvatoru geçerek güney yarımküreye girdiğini belirtti.

Ajans, bu misyonun İran'ın denizlerde ve okyanuslarda denizcilik varlığını genişletme çabalarının bir parçası olarak geldiğini ve deniz seyrüseferini, İran ve küresel ticaret hatlarını güvence altına almayı amaçladığını da sözlerine ekledi.

iran-gemi.jpg

"Şehit Mahdavi" mavnası, 240 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde, 14 bin ton ağırlığında ve 41 bin ton taşıma kapasitesine sahip, 18 bin katlama kapasiteli ekipman ve aletlerle donatılmış mobil bir deniz üssüdür. deniz mili ve 18 deniz mili hız.

Savaş gemisi, deniz ve hava muharebe ekipmanı, üç boyutlu aşamalı bir radarın yanı sıra karadan yüzeye ve karadan havaya füzeler ve elektronik savaş için gelişmiş birleşik iletişim sistemleriyle donatılmıştı.

Ayrıca, çeşitli kruvazörleri indirmek için helikopter taşıma, indirme ve uçurma yeteneğine sahip, 700 km'den fazla menzile sahip deniz seyir füzeleri ile donatılmıştır. Bunlar, uzmanlar tarafından rehabilite edilmiş ve kullanımları değiştirilmiştir.