İran, Kara Muharebe  Ekipmanı Üretiminde Kendi Kendine Yeterli

İran, Kara Muharebe Ekipmanı Üretiminde Kendi Kendine Yeterli

İran Ordusu komutan yardımcısı, İran'ın insansız hava araçları kullanımı alanında çok iyi bir konumda olduğunu belirterek, Ordunun MAV'ler ve elektronik savaş alanında iyi başarılar elde ettiğini de sözlerine ekledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

18 Nisan Ulusal Ordu Günü yaklaşırken, İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Amir Nozar Nemati, Mehr muhabirine İran Ordusu Kara Kuvvetleri'nin farklı alanlardaki başarılarını anlattığı bir röportaj yaptı.

"Güncel bir organizasyona sahip olmalıyız. Bu nedenle son yıllarda hızlı tepki birlikleri, taarruz hareketlilik birimleri, mekanize taarruz birimleri ve kara harbi alanında ihtiyaç duyulan tüm teçhizatı geliştirdik. Neyse ki bunların hepsini başardık. ülke içinde ve bu büyük bir başarı," dedi

Bugün Ordu, çok güçlü bir elektronik harp ve farklı görevlere uygun İHA'lar ile donatıldı" dedi.

Ordu komutan yardımcısı, "Düşmanlar tarafından yürütülen farklı savaş türlerini inceliyoruz" diyerek, "MAV'lerle (Mikro Hava Aracı) mücadele alanında çok şey başardık dedi.

"Son savaşlarda drone'ların özel roller oynadığına tanık olduk ve hem hücumda hem de savunmada ilerlememiz gayet doğal. Neyse ki drone kullanımı konusunda çok iyi durumdayız." dedi

Ordu kara kuvvetlerinin elektronik harp alanında çok gelişmiş ve iyi başarılara sahip olduğunu da belirten general, elektronik harbi hücum ve savunma olmak üzere iki alana ayırdı.

"Saldırı alanı aslında ekipmanı, iletişim sistemlerini ve elektronik çip kullanan her şeyi bozar ve bu alanda kendimizi savunmalı ve uyarı, gözetleme vb. dahil uygun ekipmana sahip olmalıyız."

"Savunma alanıyla ilgili olarak, düşman teçhizatını bozmalıyız" dedi ve "Elektronik harp alanında, hem hücum hem de savunma alanında, sınırlarda ve ihtiyaç duyulan yerlerde konuşlanmış yeterli teçhizata sahibiz, ve görevlerini iyi yerine getiriyorlar."

General Nemati, 18 Nisan Ulusal Ordu Günü vesilesiyle yeni askeri başarıların açıklanacağını söylemeye devam etti.

Hava sahasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gece de görev yapabilen helikopterler elde ettiğini söyledi.

Komutan, helikopterlerin menzilinin artırıldığını ve nokta atışı füzelerle donatıldığını söyledi. "Ayrıca, zamanı geldiğinde piyasaya sürülecek olan yerli bir ulusal helikopter inşa etmeyi planladık."

Nemati, "Kuruluşumuzu (İslam Cumhuriyeti) tehdit edebilecek belirli bir tehdit yok" dedi.

Tanklarla ilgili olarak, tankların elden geçirildiğini ve yükseltildiğini söyledi.

Ordu komutan yardımcısı, farklı silahlı kuvvetler arasındaki iyi işbirliği sayesinde sınırlarda iyi bir kontrol ve gözetim olduğunu belirterek, sınırlarda hiçbir tehdit olmadığını vurguladı.