İran İstihbarat Bakanlığı Şiraz Saldırısı Hakkında Açıklama Yaptı

İran İstihbarat Bakanlığı Şiraz Saldırısı Hakkında Açıklama Yaptı

İran İstihbarat Bakanlığı: Şiraz'a yapılan saldırıya karışan herkesi tutukladık

TERCÜMEHABER /TEVHİDHJABER

Bugün, Pazartesi, İran İstihbarat Bakanlığı, Şiraz eyaletindeki Şah Garg türbesine yapılan terör saldırısına karışan herkesin tutuklandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şiraz'daki saldırıya benzer operasyonlar yapmak üzere ülkeye giriş yapan diğer teröristleri de tutukladık" denildi.

26 Ekim'de silahlı bir terörist Şiraz kentindeki Şah Çaragh türbesine saldırarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişiyi öldürürken, saldırıyı IŞİD üstlendi .

Açıklamada, Şiraz saldırısından sorumlu ana unsurun Azerbaycan uyruklu olduğu ve Tahran Uluslararası Havalimanı üzerinden ülkeye giriş yaptığı belirtildi.

İstihbarat Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan, Tacikistan ve Afganistan'dan 26 teröristin, Sistan'ın başkenti Zahedan ve Belucistan eyaleti başta olmak üzere terör operasyonları düzenlemeye hazırlanırken yakalandığı belirtildi.

Ayrıca İran sınır muhafızları komutanı Tuğgeneral Ahmed Ali Kudarzi, bugün Pakistan ile Sistan ve Belucistan sınırlarına yaptığı ziyaretin oturum aralarında yaptığı açıklamada, "İran kuvvetleri son 45 gün içinde yaklaşık 600 savaş silahı ele geçirdi. "

Kudarzi, "son isyanların kaynağının ABD ve" İsrail "ve onların ajanları olduğunu" da sözlerine ekledi.

Dün İran sınır muhafızları , güneydoğu sınırında ülke dışından Sistan ve Belucistan vilayetine doğru gelen bir silah sevkiyatına el koyduklarını açıkladı .