İran İstihbarat Bakanı: İsveç “Hamid Nuri”yi rehin aldı

İran İstihbarat Bakanı: İsveç “Hamid Nuri”yi rehin aldı

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı, ”İsveç, İran vatandaşı Hamid Nuri’yi rehin aldı.” dedi.

İran vatandaşı Hamid Nuri 9 Kasım 2019 Evlatlık kızının ailevi anlaşmazlıklarını çözmek için İsveç’e gelmesi üzerine İsveç güvenlik güçleri tarafından tutuklanmış ve 30 aydır da cezaevinde tutuluyor.

Nuri’nin tutuklanmasının ardından dört ay boyunca tüm uluslararası hukuka aykırı olarak ailesiyle görüşmesine izin verilmedi ve İsveç yargısı da hücre hapsinde tutulan Nuri’nin ailesini iki yıl boyunca şahsen ziyaret etmesine izin vermedi; Ailesi onu ziyaret etmek için birkaç kez İsveç’e gitti, ancak onu görmesi mümkün olmadı.

İRNA’ya göre, İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı Seyyid İsmail Hatib, 21. Ulusal Eyalet Savcıları Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ”İsveç hükümeti, Siyonist rejim ve ABD adına, İran vatandaşı Hamid Nuri’yi İsveç’te yasadışı şekilde gözaltına alıp yargıladıktan kısa bir süre sonra aslında onu rehin almıştır.” dedi.

İran istihbarat bakanı ayrıca Ahmed Rıza Celali hakkında da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Celali’nin Siyonist rejim için yaptığı casusluk kanıtlandı ve idam cezası tüm yargı aşamalarından geçti.”

İki Fransız’ın yakın zamanda İstihbarat Bakanlığı tarafından tutuklanmasına değinen Hatib, “Tutuklu iki Fransız turist değildi ve onlar hakkında zaten bilgimiz vardı ve ülkeye geldikleri andan itibaren yakından takip edildiler” dedi.(Ajanslar)