İran İle Hamas Arasında Görüşme

İran İle Hamas Arasında Görüşme

Amir Abdollahian'dan Haniye'ye: Filistin direnişi işgali şartlarına göre zorlamayı başardı

TERCÜMEHABER //TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, "Filistin direnişi, Siyonist düşmanı sadece iki gün içinde ateşi kesmeye ve direnişin şartlarını kabul etmeye zorlamayı başardı" diyerek konuyu "büyük bir başarı" olarak nitelendirdi.

Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh ile yaptığı telefon görüşmesinde Amir Abdullahian, hareketin "direniş gruplarının birliğini korumadaki" tutumunu övdü ve "bu birliğin direniş ekseni için büyük bir başarı olduğunu" vurguladı.

"Hamas" hareketinin siyasi büro başkanı, İran'ın Filistin'e verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Siyonist düşman, Filistin halkına ve Gazze'deki direnişe kendi denklemlerini dayatmaya çalıştı, ancak kahramanca bir direnişle karşılaştı" dedi ve "direniş cephesinin elde ettiği yeni zafer, Siyonistlerle yüzleşmede yeni bir sayfa açtı" dedi

Aynı bağlamda, İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadı ve "bu saldırılar, topyekun bir müdahale durumunda direnişin yeteneklerini, zamanını ve tepkisinin doğasını test etmek için bir adımdır" dedi.

İsrail işgali ile " İslami Cihat" hareketi arasındaki ateşkes anlaşması , Mısır'ın arabuluculuğunda, Pazar akşamı "yürürlüğe girdi.