İran Dışişleri Bakanlığı: ABD Bizimle Doğrudan Müzakre Yapmak İstiyor

İran Dışişleri Bakanlığı: ABD Bizimle Doğrudan Müzakre Yapmak İstiyor

İran Dışişleri Bakanlığı: ABD bizimle doğrudan müzakere yapmaya hazır

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian bugün Salı günü, Tahran ve Washington'un haftada bir veya iki kez İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması konusunda ABD'nin İran ile doğrudan müzakere yapma arzusunu gösteren mesaj alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Abdullahian, Dışişleri Bakanlığı karargahında düzenlenen bir seminerde, iki tarafın haftada bir veya iki kez "yaptırımların kaldırılması" konusunda mesaj alışverişinde bulunduğunu söyledi ve "Müzakerelerin Avrupa koordinatörü Enrique Mora aracılığıyla devam ettiğini de sözlerine ekledi. "

İranlı bakan, "Amerikalı yetkililerin ilerleme sağlamak için Viyana müzakerelerinde öne çıkan sorunları çözmek için doğrudan müzakereler yapmak istediklerini" belirtti

Amir Abdullahian, "Hükümet olarak biz nükleer anlaşmayı kabul etmediğimizi söylemedik ve İran'ın nükleer anlaşmaya dönmesine karşı çıkanlara açıklamamız, Tahran'ın taahhütlerine bağlı olduğudur." dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh bugün erken saatlerde, "Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın nükleer müzakerelerdeki girişimleri hakkında henüz gerekli cevapları vermemiştir" dedi.

Haftalık basın toplantısında Khatibzadeh, "Tarafların geri kalanı ABD'den bir yanıt beklediği için Viyana görüşmelerinin durduğunu" belirterek, "Washington kararsız konumundan uzaklaşırsa bir anlaşmaya varılabilir" dedi.