İran Dışişleri Bakanı, Tahran'ın Nükleer Anlaşmayı Canlandırmak için Yeni bir Teklif Sunduğunu Açıkladı

İran Dışişleri Bakanı, Tahran'ın Nükleer Anlaşmayı Canlandırmak için Yeni bir Teklif Sunduğunu Açıkladı

Reuters - Takip: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'ye nükleer anlaşmayı canlandırmak için yeni bir teklif sunduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'ye nükleer anlaşmayı canlandırmak için yeni bir teklif sunduğunu söyledi.
İki gün önce Viyana müzakerelerinin önünü açacak yeni bir teklif paketi sunduk" dedi. Müzakereleri ve IAEA'nın kararını siyasi baskı olarak bırakmayacağız" dedi.


İran Dışişleri Bakanı, Tahran'ın önümüzdeki saatlerde Parlamento yasası çerçevesinde nükleer anlaşmayı ihlal edecek bir önlem paketi uygulayacağını duyurdu.
Suudi Arabistan'ın Viyana'daki uluslararası kuruluşların daimi temsilcisi Prens Abdullah bin Halid bin Sultan bin Abdülaziz Al Saud bugün Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran'ın, üye devletlerin kalkınma konusundaki sabrından yararlanarak, inandırıcılığı olmayan yorumlar sağlama konusundaki belirsiz yaklaşımını sürdürdüğünü söyledi.

ABD, İran'a yönelik karar tasarısını IAEA'ya tansiyonu yükseltmek amacıyla sunmadığını vurgulayarak, İran'ı gecikmeksizin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği yapmaya çağırdı.
ABD delegesi Çarşamba günü Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu önünde yaptığı açıklamada, konseyin İran'ı nükleer yükümlülüklerini yerine getirmemekten sorumlu tutmak için uygun önlemleri alma sorumluluğuna sahip olduğunu söyledi.