İran Cumhurbaşkanı Venezüellalı Mevkidaşı  İle Görüştü

İran Cumhurbaşkanı Venezüellalı Mevkidaşı İle Görüştü

İran Cumhurbaşkanı Venezüellalı mevkidaşı için resmi bir resepsiyona ev sahipliği yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, bugün Cumartesi günü başkent Tahran'daki tarihi Saadabad Kültür Kompleksi'nde Venezuelalı mevkidaşı Nicolas Maduro için resmi bir resepsiyon düzenledi.

İran haber ajansları, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun iki günlük Türkiye ziyaretini tamamladıktan sonra dün gece üst düzey bir siyasi ve ekonomik heyetin başında Tahran'a geldiğini bildirdi.

Maduro, İranlı mevkidaşı ile görüşecek ve iki ülkenin üst düzey heyetlerinin toplantısına katılacak.

Maduro'nun Kasım 2016'da Tahran'a seyahat etmesi nedeniyle, Venezuela Devlet Başkanı'nın İran ziyaretinin, türünün ikincisi olan Bay Raisi'nin resmi daveti üzerine gelmesi dikkat çekicidir.

Aynı bağlamda, Venezüella cumhurbaşkanı dün gece Hispan TV ile yaptığı ilk röportajda, bugün İranlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki işbirliği haritası çerçevesinde önümüzdeki on yıl için ortak plan ve stratejileri görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi. "

İran'ın Venezuela'ya petrol göndermesiyle ilgili olarak Maduro, "İran gemilerinin Venezüella'ya gelişi harikaydı ve o dönemde 4 petrol rafinerimizi Amerikan ekonomik terörü nedeniyle kapatmıştık ve yakıtımız yoktu. İran'ın Venezuela'ya yakıt ikmali yapmasıydı. Yaptırımların zirvesinde Bu büyük bir yardım oldu." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı