İran, Avrupa'yı  Teröristleri Desteklemeyi  Bırakmaya Çağırdı

İran, Avrupa'yı Teröristleri Desteklemeyi Bırakmaya Çağırdı

İran, Avrupa'yı "teröristleri desteklemeyi ve teşvik etmeyi" bırakmaya çağırdı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanlığı, bazı Avrupa ülkelerini ve yetkilileri teröristlere ev sahipliği yapmaktan, desteklemekten ve teşvik etmekten vazgeçmeye çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı, dün akşam, Perşembe akşamı “Twitter” üzerinden yeni bir tweet atarak, barışçıl protestocuları ve göstericileri kötüleyen ve şiddetle bastıran birçok Batılı rejime kıyasla, ülke hükümetinin ayaklanmalar ve adli süreçle azami itidalle ilgilendiğini belirtti. .


İran Dışişleri Bakanlığı, bazı Avrupa ülkeleri ve yetkililerinin İran'ın iç işlerine müdahalesine karşılık Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi hükümetinin ayaklanmalara karşı uygun yöntemler kullandığını belirterek, bu ülkeleri teröristlere ev sahipliği yapmaktan, desteklemekten ve teşvik etmekten vazgeçmeye çağırdı.

Bakanlık, kamu güvenliğinin "kırmızı çizgi" olduğuna ve silahlı saldırılara ve vandalizme müsamaha gösterilmeyeceğine işaret etti.

Salı günü İran güvenliği , ülkenin merkezindeki Markazi vilayetinde 12 üyeden oluşan bir yurt dışı ajan ağını ele geçirdiğini duyurdu ve ağın istikrarı bozmak için askeri silahlara sahip olarak sabotaj operasyonları gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İranlı bir düşman grupla görüşmesini kınamıştı.