Irak'ta Binlerce Müslümanın Katili Olan Tony Blair Gazze'ye Atanacak

Irak'ta Binlerce Müslümanın Katili Olan Tony Blair Gazze'ye Atanacak

İsrail medyası, İsrail'in eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'i Gazze Şeridi'ne insani yardım koordinatörü olarak atamaya çalıştığını söylüyor.

İsrail medyası pazar günü İsrail'in eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'i Gazze Şeridi'nin insani koordinatörü olarak atamaya çalıştığını bildirdi.

Times of Israel internet sitesinde şu ifadelere yer verildi: "Pazar günü yayınlanan bir rapora göre, İsrail, Filistin Şeridi'ndeki insani durumu iyileştirme ve bu durum devam ederken uluslararası baskıyı azaltma arzusundan dolayı Blair'i Gazze Şeridi'ne insani yardım koordinatörü olarak atamaya çalışıyor."

Ynet haber sitesi, üst düzey yetkililere atıfta bulunarak, işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Ortadoğu Dörtlüsü'nün bölgedeki eski elçisi olarak Blair'in deneyiminden, nükleer saldırının sivil maliyetine ilişkin uluslararası kaygıları hafifletmek için yararlanmayı umduğunu söyledi.

Raporda, Blair'le bu konuyla ilgili temasa geçildiği ve son haftalarda görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Eski İngiliz liderin ofisi de İsrail internet sitesi Ynet'e yanıt olarak kendisine "bir pozisyon verilmediğini veya teklif edilmediğini" söyledi ancak herhangi bir teması doğrudan reddetmedi.

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair Irak'ın işgalinde büyük rol oynamış ve Irak savaşında 500 bine yakın sivil hayatını kaybetti

KAYNAK: TEVHİDHABER