Irak'ta 500 bin çocuk öldü ama değdi'

Irak'ta 500 bin çocuk öldü ama değdi'

ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright 84 yaşında öldü.

ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright 84 yaşında öldü. Irak'a uygulanan ambargo sonucu Hiroşima'dan daha fazla, yarım milyon çocuğun öldüğü, buna değip değmediği sorusuna "Bu çok zor bir seçimdi ancak bu bedele değdiğini düşünüyorum" demişti.

ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, eski dışişleri bakanının yakalandığı kansere yenik düştüğü belirtildi.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından 1993'te önce ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği görevine atanan Albright, ardından da 1997-2001 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev yapmıştı.

1937'de Çekoslovakya'nın Prag şehrinde Yahudi bir ailede doğan ve Çek diplomatı babasının Nazi ve Komünist rejimden kaçması üzerine 11 yaşında ABD'ye göç eden Albright, görevi sırasında NATO'nun genişlemesini ve eski Yugoslavya'ya askeri müdahale yapılmasını güçlü şekilde teşvik etmişti.

EMPERYALİST KATİLİN CEVABI UNUTULMADI!

Albright'ın, ABD Televizyonundaki "60 Dakika" programında, sunucunun Irak'a uygulanan ambargo sonucu Hiroşima'dan daha fazla, yarım milyon çocuğun öldüğü, buna değip değmediği sorusuna verdiği "Bu çok zor bir seçimdi ancak bu bedele değdiğini düşünüyorum" şeklindeki cevabı hafızalardaki tazeliğini koruyor. (Ajanslar)