Irak ve Fransa Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Irak ve Fransa Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Irak ve Fransa, iki ülke arasındaki çeşitli alanlardaki işbirliği ufuklarını genişletmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Irak, iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda işbirliği ufuklarını genişletmek amacıyla Perşembe günü Fransa ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.


Bu, Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkent Paris'e yaptığı bir günlük resmi ziyaret kapsamında yaptığı görüşme sırasında geldi.
El-Sudani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kısa bir süre önce, dostum Macron ve ben, iki ülke arasındaki çeşitli alanlardaki işbirliği ufuklarını genişletmek için bir harita çizen stratejik ortaklık anlaşmasını imzaladık" dedi.


Irak'ın hükümet programında çizdiğimiz ve planladığımız gibi ekonomik reform ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmesini garanti eden ciddi ortaklıklar için arkadaşlarla çalışmaya devam edeceğiz." dedi

Perşembe günü erken saatlerde Al-Sudani, iki ülke arasında gelişen işbirliğini görüşmek üzere resmi bir ziyaret için üst düzey bir hükümet heyetinin başında Paris'e geldi.


Başbakanlık medya ofisi Irak Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamada, "El Sudani, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Macron ve bazı üst düzey yetkililerin yanı sıra Fransız şirketleri ve ABD'nin bir dizi temsilcisiyle görüşecek.


Yine Perşembe günü, Al-Sudani'nin ofisi ziyaretin derin ikili işbirliği için fırsatlar geliştirme ve ekonomik altyapıyı geliştirmeye yönelik yatırım ve takas için daha fazla olasılık açma çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı.


Yetkili, yaptığı açıklamada, ziyaretin ekonomi, yatırım, güvenlik, terörle mücadele ve diğer alanlarda ortak işbirliğinin çeşitli yönlerinde bir dizi anlaşma ve mutabakat zaptı imzalanmasına tanık olacağını da sözlerine ekledi.