Irak Direnişi Eilat'ı Yine Vuruyor

Irak Direnişi Eilat'ı Yine Vuruyor

Irak İslami Direnişi, Gazze Şeridi'nde devam eden işgal katliamlarına tepki kapsamında Eilat'taki iki hayati işgal hedefinin insansız hava araçlarıyla vurulduğunu duyurarak, İsrail işgal varlığına yönelik operasyonlarını sürdürmeye devam ediyor.

Irak'taki İslami Direniş, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki "Eilat"a (Umm al-Rashrash) dronlar kullanarak saldırılar başlattığını duyurdu ve düşman kalelerini yok etmeye devam ettiğini vurguladı.

Irak İslami Direnişi, Pazartesi günü yaptığı iki kısa açıklamayla, insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, işgal altındaki Umm al-Rashrash'ta (“Eilat”) İsrail'in iki hayati hedefi olan askeri noktaları hedef alma sorumluluğunu üstlendi.

Direniş, operasyonların işgale direnme yaklaşımının bir devamı olarak, Gazze Şeridi halkına destek olarak gaspçı yapının çocuklar, kadınlar ve yaşlı Filistinliler de dahil olmak üzere savunmasız Filistinli sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak geldiğini doğruladı.

İsrail medyası, işgal altındaki Golan semalarında bir insansız hava aracını izlemenin yanı sıra, işgal Ordu Radyosu'nun yaptığı gibi "Eilat kıyısı açıklarında uçan cisimleri" izlediklerini kabul etti ve İsrail Hava Kuvvetlerinin "Irak'tan fırlatılan düşman hedeflerle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Son günlerde direniş, Eilat yerleşimine insansız hava araçlarıyla birkaç kez saldırdı; işgal "ordusu", "doğudan ve güneyden gelen bir dizi insansız hava aracını" izlediğini defalarca doğruladı.