Irak Başbakanı: Artık ABD'nin Ülkemizde Olmasına Gerek Yok

Irak Başbakanı: Artık ABD'nin Ülkemizde Olmasına Gerek Yok

Sudani: Amerikan koalisyonunun varlığı artık gerekli değil

Irak Başbakanı, IŞİD'in artık ülkesi için bir tehdit olmadığını ve IŞİD'e karşı uluslararası bir koalisyonun varlığına artık gerek olmadığını vurguladı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani, National gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi: IŞİD bugün Irak için bir tehdit değil. Artık IŞİD'e karşı uluslararası bir koalisyonun varlığına gerek yok. Bu ay içinde Irak ve ABD'den oluşan ortak komite bir toplantı düzenleyerek ABD ile güvenlik alanındaki ikili ilişkileri görüşecek dedi

Şii el Sudani , şunları söyledi: Suriye'nin siyasi sistemi ve halkıyla varlığı, bölgeyi IŞİD'le ikinci bir savaşa sürükleyecek belirsiz bir alternatiften daha iyidir. Suriye'deki herhangi bir güvenlik gerilimi vahşi teröristleri serbest bırakacak ve Irak'ın ve bölgenin güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturacaktır.

El Sudani geçtiğimiz günlerde uluslararası koalisyonla ilişkilerin yapısının önümüzdeki günlerde belirleneceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde medyayla yaptığı toplantıda Siya el Sudani şunları söyledi: ABD'nin son hamleleri, Suriye'deki güçlerin yer değiştirmesine yönelik bir operasyondur ve Irak'taki Amerikan güçleri, hükümetin bilgisi olmadan hiçbir şey yapmaz. Irak'ın savaş kuvvetlerine ihtiyacı yok. Irak-Amerikan ortak komitesi, uluslararası koalisyonla ilişkilerin yapısını belirlemek üzere Eylül ortasında bir toplantı yapacak.

2021'in sonlarında ABD Başkanı Joe Biden ve eski Irak Başbakanı Mustafa Al-Kadhimi, ABD kuvvetlerinin ülkede 18 yıl kaldıktan sonra Irak'taki muharebe misyonlarını sona erdiren bir anlaşma imzalamıştı

KAYNAK:TEVHİDHABER