Irak Başbakanı Al-Kazimi Washington'a Gidecek

Irak Başbakanı Al-Kazimi Washington'a Gidecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Irak ile siyasi, ekonomik ve güvenlik konularında ikili işbirliğini güçlendirmeyi dört gözle beklediğini" doğruladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'in 26 Temmuz'da Washington'da Irak Başbakanı Mustafa Al-Kazimi'yi ağırlayacağını duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'ye göre, Başbakan'ın ziyareti "ABD ile Irak arasındaki stratejik ortaklığı vurgulayacak ve Stratejik Çerçeve Anlaşması kapsamında ikili işbirliğini ilerletecek.

Psaki, "Ziyaret aynı zamanda eğitim, sağlık, kültür, enerji ve iklim girişimleri de dahil olmak üzere ortak ilgi alanlarına odaklanacak" diye devam etti, Başkan Biden ayrıca Irak ile siyasi, ekonomik konularda ikili işbirliğini güçlendirmeyi dört gözle bekliyor. güvenlik sorunları, IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak için ortak çabaları içerecektir." dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ziyaretin iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı vurgulayacağını ve ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesini yöneten 2008 tarihli bir anlaşma kapsamında ikili işbirliğini ilerleteceğini söyledi.

Buna karşılık, Irak Başbakanı danışmanı Hüseyin Allavi Cuma günü başbakanın daha sonra birkaç Batı ülkesini ziyaret edeceğini açıkladı.