İngiltere'de Her 10 Öğretmenden 1'i Geçinmek İçin Ek İşte Çalışıyor

İngiltere'de Her 10 Öğretmenden 1'i Geçinmek İçin Ek İşte Çalışıyor

Bir araştırmaya göre, öğretmenlerin yarısından fazlasının eğitimdeki işlerini bırakmayı düşünüyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

NASUWT öğretmenler birliğine göre, her 10 öğretmenden biri ek bir işte çalışmaya başvuruyor çünkü öğretmenlik maaşları aylık giderlerini karşılamıyor .

Kent'te dokuz okulu yöneten Galaxy Trust'ın genel müdürü Garry Ratcliffe şunları söyledi: “Okullarımdan birinde, özel ders verenlerin yanı sıra, hafta sonu bir Yunan restoranında dans etmesi gereken bir öğretmenim var. , çiftçi olarak çalışan bir öğretmen ve bir barda vardiya yapan öğretmenler var dedi

Ratcliffe, "geçinmek için" bunu yapmak zorunda olduklarını belirterek, öğrencilerin aileleri için mevcut bir yemek standı kuruldu dedi Ayrıca personel odasında bu stand'tan kurduk dedi

Ratcliffe“Yiyecekleri alması gereken personel için var. O dolabın her gün yeniden doldurulması gerekiyor.” Ratcliffe, bu durumun öğretmenlerin ruh sağlığına ve işteki mutluluğuna zarar vermeye başladığını ifade etti: “Para için endişeleniyorlar, bazıları arabalarını çalıştıramayacak durumda olduğundan toplu taşımaya daha fazla bel bağlanıyor dedi.

NASUWT Genel Sekreteri Patrick Roach, "benzeri görülmemiş iş yükleri" ile uğraşmasına rağmen, daha fazla öğretmenin "güvencesiz esnek ekonomi işlerini" üstlenmek zorunda kaldığını söyleyerek şunları ekledi: "Üyelerimiz daha azına daha çok çalışmaktan yorulduklarını söylüyorlar. zar zor geçiniyor dedi.

Eğitime Destek hayır kurumu tarafından Salı günü yayınlanacak bir raporda, öğretmenlerin yarısından fazlasının eğitimdeki işlerini bırakmayı düşünmesiyle stresin kriz seviyelerinde olduğu gösteriliyor.

Hayır kurumunun genel müdürü Sinéad Mc Brearty, yardım kuruluşu tarafından bu yıl öğretmenlere verilen zorluk hibelerinin sadece gıda desteğiyle değil, "kira veya ipotek ödemeleri, faturaları kaptadığını belirtti.

Eğitim Bakanlığı sözcüsüne göre, hükümet yeni öğretmenler için %8,9'luk bir artışın yanı sıra bu yıl "bir nesil için en yüksek maaş ödüllerini onayladı". Sözcü ekledi: "Toplumun geri kalanı gibi birçok öğretmenin şu anda yüksek enflasyonun zorluğu nedeniyle karşı karşıya olduğu baskıları anlıyoruz."

Birleşik Krallık ekonomisinin 2022'de %11'lik bir düşüşe tanık olması dikkat çekicidir; İngiltere Merkez Bankası'nın geçen Ağustos ayında sağladığı tarihsel verilere göre ekonomi %13,4 küçüldü.