İngiltere'de  3 Milyondan  Fazla Hane Ev Isıtma Giderlerini Karşılayamıyor

İngiltere'de 3 Milyondan Fazla Hane Ev Isıtma Giderlerini Karşılayamıyor

Enflasyon krizi ve geçen yıla göre gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle, bir anket İngiltere'de 3 milyondan fazla ailenin bu kış ev ısıtma sigortasını karşılayamayacağını gösteriyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İngiliz " The Guardian " gazetesi, bir araştırmaya göre "Birleşik Krallık'ta düşük gelirli 3 milyondan fazla ailenin ev ısıtma sigortası masraflarını karşılayamayacağını" söyledi.

Araştırmaya göre, Kuzey Kutbu'ndan "tehlikeli derecede soğuk" bir hava akımı geldiğinde, Birleşik Krallık'ta 3 milyondan fazla düşük gelirli hane evlerini ısıtmayı göze alamıyor .

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, savunmasız insanlara evlerini en az 18C'ye kadar ısıtmalarını, ekstra katmanlar giymelerini ve kendilerini düşen sıcaklıklardan korumak için sıcak yemek yemelerini tavsiye eden bir soğuk hava uyarısı yayınladı

Ancak Joseph Rowntree Vakfı'nın analizine göre, yaklaşık 710.000 hane hala sıcak tutan giysiler, ısınma ve yiyecek için ödeme yapmakta zorlanacak.

Rapora göre, 2,5 milyon düşük gelirli hanenin beşte biri yiyeceksiz ve ısınmadan yaşıyordu. Geçen ay gerçekleştirilen, gelirlerin en düşük %40'lık diliminde yer alan 4.251 kişiden oluşan JRF anketi, yaklaşık 4,3 milyon hanenin soğuk mevsiminden önce ısınma harcamalarını kıstığını da tahmin ediyor.