İngiliz Ordusu Komutanı :   Ordumuz Artık  Tek Başına Savaş Yürütecek Güçte Değil

İngiliz Ordusu Komutanı : Ordumuz Artık Tek Başına Savaş Yürütecek Güçte Değil

İngiltere Genelkurmay Başkan Yardımcısı : İngiliz ordusu, savunma kesintileri nedeni ile o kadar bozuldu ki, Birleşik Krallık artık kendi başına bir savaş yürütemez

Kıdemli askeri yetkili, İngiliz Ordusu'nun savunma kesintileri nedeniyle o kadar gerilediğini ve artık kendi başına savaşmaya yetecek kadar asker ve teçhizata sahip olmadığını söylüyor.

Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Charles Collins, Hükümetin, Ordunun Falkland'daki gibi bağımsız olarak savaştığı günlerin sona erdiği ve Britanya'nın gelecekteki rolünün yalnızca diğer ulusları "tamamlamak" olduğu şeklindeki "aşağılanmayı" kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca komutan İngiltere'nin Ukrayna savaşında tek başına savaşıyor olsaydı cephane ve teçhizatının çoktan tükeneceğini söyledi

General ayrıca, İngiltere'nin ancak dünyanın her yerinde ve her koşulda savaşabilecek bir ordu toplayabilirse NATO'nun liderlerinden biri olduğunu iddia edebileceğini söyledi.

'Tüm alanlarda savaşta güvenilir ordu olmadıkça, NATO'da veya uluslararası alanda örnek teşkil etmek imkansızdır. dedi

General Collins, Silahlı Kuvvetlerin 2030 yılına kadar herhangi bir düşmanla ilk temasın robot aracılığıyla olması için hızla modernize edilmesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER