İmran Han Destekçilerine Çağrı  Yaptı

İmran Han Destekçilerine Çağrı Yaptı

Imran Han Destekçilerini Hükümet Karşıtı Protestolara Devam Etmeye Çağırdı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Eski Pakistan Başbakanı Imran Han, kendisine yönelik bir suikast girişiminin ardından yaralandıktan bir hafta sonra sanal bir adres aracılığıyla destekçilerine "hükümet karşıtı protestolara devam etmeleri" gerektiğini söyledi.

Daha önce, 7 Kasım'da Pakistan'daki baskın muhalefet partisi Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), Pazartesi günü partinin protesto yürüyüşlerine 9 Kasım'da yeniden başlayacağını duyurdu.

Han, "Ravalpindi'ye ulaşacağını ve hepinizi gelip bizimle yürümeye davet ediyorum çünkü bu ülkenin geleceği ve çocuklarınızın geleceği buna bağlı dedi

Yürüyüş, 3 Kasım'da, PTI lideri Imran Han düzenlenen ve onu yaralı bir bacakla bırakan bir suikast girişiminin ardından durduruldu.

Han, suikast girişiminin gerçekleştiği doğu şehri Wazirabad'da birkaç işçiye seslendi.

Han, "Yürüyüşümüz durmayacak" diyerek, "Protesto başkent İslamabad'a yaklaştıkça daha da güçlenecek ve yaşadığım sürece geri adım atmayacağım" dedi.

Yorumculara göre Pakistan, eski Başbakan İmran Han'a yönelik suikast girişimi ve bunun üst düzey bir istihbarat subayını içeren bir plan olduğu yönündeki suçlamasının ardından "tehlikeli bir aşamaya" girdi.

Han 3 Kasım'daki bir suikast girişiminden kurtulurken, önde gelen destekçileri erken seçim çağrısı yapmak için başkente geniş çapta duyurulan bir yürüyüşe çıktı.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu'nun yönetim kurulu üyesi olan akademik ve siyasi analist Tauseef Ahmed Khan, "Pakistan'daki siyasi durum tehlikeli bir aşamaya girdi" dedi. "Siyasi kaos geçmişi olan bir ülkede sesler yankılanıyor."

Nisan ayında bir güvensizlik oyu ile görevden alınmasına rağmen, Han , mevcut hükümet tarafından başlatılan bir dizi yasal işlemle mücadele ederken bile bir dizi ara seçim kazanarak geniş halk desteğini koruyor.